قابل ذکر است که این پروژه ها از میان کل پروژه ها و مشاوره های پروژه ای اجرا شده و تنها به دلیل تنوع موضوعی و گستره تکنولوژی استفاده شده در آن ها برای نمایش در سایت انتخاب شده اند.
1-سیستم اطلاعات مکانی طرح ناحیه سیستان و بلوچستان
سیستم اطلاعات مکانی طرح ناحیه سیستان و بلوچستان، نرم افزار جامعی است که برای مدیریت و استفاده بهینه از لایه های GIS در استان سیستان و بلوچستان طراحی و پیاده سازی شده است. رابط کاربری فارسی، راهنمای فارسی و نصب فارسی که برای این نرم افزار طراحی شده است، کار با نرم افزار را برای کاربران ناآشنا با GIS بسیار ساده ساخته است. این نرم افزار امکانات مختلفی را در دسترس کاربران قرار می دهد؛ امکاناتی از قبیل:
- بارگذاری و نمایش لایه های مختلف استان
- بارگذاری لایه ها براساس ناحیه
- مشاهده اطلاعات توصیفی لایه ها
- تغییر در نحوه نمایش لایه ها
- ابزارهای بخش نمایش:
- امکان بزرگ نمایی (ZoomIn)
- امکان کوچک نمایی (ZoomOut)
- امکان جابجایی نقشه (Pan)
- دید قبلی و دید بعدی (Zoom Previous, Zoom Next)
- مشاهده کل نقشه (ZoomFull)
- مشاهده انتخاب ها (ZoomToSelected)
- مشاهده کل لایه (ZoomToLayer)
- انتخاب عوارض (Select)
- پاک کردن انتخاب ها (Clear Selection)
- بارگذاری مجدد (Redraw)
- نقشه Overview
- اطلاعات توصیفی عوارض
- افزودن لایه های جدید
- حذف لایه
- امکانات پهنه بندی
- تغییر فیلد پهنه بندی
- تخصیص ارزش هر پهنه
- انتخاب پهنه ها
- ایجاد لایه جدید از روی پهنه ها
- گرفتن اطلاعات آماری پهنه ها
- ابزارهای و تنظیمات پیشرفته
- نمایش DEM
- اتصال جداول خارجی
- عملیات بافر
- عملیات همپوشانی
- تغییر تنظیمات نمایش
- مدیریت لایه ها
- مدیریت ناحیه ها
- …
نام پروژه: سیستم اطلاعات مکانی طرح ناحیه سیستان و بلوچستان
تکنولوژی مورد استفاده: توسعه نرم افزار با ArcGIS Engine
2- سرویس راهنمای بیسیم
سرویس راهنما ابزاری است که با در نظر گرفتن تمام مسائل موثر در امر راهنمایی، یک مسیر صحیح را برای فرد محاسبه و به نوعی مناسب به وی اعلام نماید و مهمتر از همه اینکه در طول سفر فرد بر روی این مسیر فرد را لحظه به لحظه حمایت و راهنمایی های لازم را به اجرا درآورد.
در سیستم طراحی شده، تعیین موقعیت براساس سیگنالهای دریافتی از شبکه بیسیم (روش RSS) می باشد. پس از تعیین موقعیت، مسیر بهینه برای رسیدن فرد به مقصد انتخاب شده و کاربر به سوی مقصد راهنمایی می شود. در این سیستم، محدودیت های فیزیکی کاربران نیز لحاظ شده است به طوری که مثلا برای کاربر دارای ناتوانی حرکتی، پلکان از مسیر حذف شده و فقط از آسانسور در مسیر پیشنهادی استفاده می گردد.
نام پروژه: طراحی سرویس راهنمای بیسیم در ناوبری درون ساختمانی (Indoor) براساس RSS
تکنولوژی مورد استفاده: کامپوننت SharpMap برای نمایش و پردازش داده ها و نقشه های GIS و کامپوننت Routeware برای محاسبه کوتاهترین مسیر و برنامه نویسی پروژه در محیط .NET
3- سیستم آمایش جنگل
سیستم Forest Spatial Planning که با اینترفیس انگلیسی طراحی شده است برای مکان یابی کارکردهای مناطق جنگلی کاربرد دارد. هرکدام از کارکردها خصوصیات خاصی دارند که با انجام پرس و جو (query) می توان آن ها را در سطح منطقه مشخص کرد. تعیین هر کارکرد نیز براساس الگوریتم خاصی صورت می پذیرد که در زیر یک نمونه از این الگوریتم ها نشان داده شده است. خروجی این الگوریتم لایه یگان زیست محیطی است که کاربر می تواند با توجه به اطلاعات توصیفی زیادی که برای این لایه وجود دارد، مجموعه ای از پرسش های مختلف را برای مکان یابی کارکرد مورد نظر طراحی نماید. بطور مثال کاربر می خواهد بداند که در نقشه یگان زیست محیطی نهایی حوزه آبخیز چه مناطقی دارای شیب بیشتر از20% و ارتفاع کمتر از 1000 متر و جهت شمالی و خاک رسی و تراکم 30% و… می باشد. با طراحی این پرسش پلیگون هایی با خصوصیات بالا در نقشه مشخص و به کاربر ارائه می شوند.
نام پروژه: سیستم آمایش جنگل (Forest Spatial Planning)
تکنولوژی مورد استفاده: توسعه نرم افزار با ArcGIS Engine
4- بررسی پراکنش جغرافیایی مراکز درمانی و بهداشتی
استفاده متناسب در رشته هاى مختلف از GIS در سالهاى اخیر توجهات بسیارى را در مراکز علمى و تحقیقاتى، دانشگاه ها و بخش خصوصى، باعث کاهش مداخلات و استفاده بهینه از زمان و هزینه گردیده است. یکى از موارد مهمى که مى توان از GIS استفاده نمود، بخشهاى مرتبط با سلامت و بهداشت مى باشد.
در این پروژه که در حوزه جغرافیایی ورامین و حومه انجام شده است پراکنش جغرافیایی مراکز بهداشتی و چشم پزشکی مورد بررسی قرار گرفته است. این تحلیل ها جهت بررسی دسترسی افراد به مراکز بهداشتی و چشم پزشکی و کمیت این مراکز نسبت به جمعیت استفاده می شود. این امر در ارزیابی کمیت و کیفیت خدمات و میزان دسترسی مردم به آنها، بهبود سیستم آمار و اطلاع رسانی و کمک به تصمیم گیری مبتنی بر شواهد و مستندات، برنامه ریزی بهتر در عرصه خدمات بهداشتی و درمانی از قبیل مکان یابی تسهیلات و مراکز ارائه خدمات، پیش بینی در طول زمان، ارزیابی وضعیت موجود و … مفید واقع می شود.
نام پروژه: بررسی پراکنش جغرافیایی مراکز بهداشتی و چشم پزشکی در حوزه ورامین و حومه
تکنولوژی مورد استفاده: نرم افزار ArcGIS و ابزارهای تحلیل مکانی آن
5- پروژه پایلوت WebGIS
پروژه پایلوت WebGIS -که براساس لایه های تقسیمات کشوری ایران توسعه داده شده است- را می توانید به طور آنلاین در این لینک ببنید. (معرفی پروژه)
تکنولوژی مورد استفاده: نرم افزار GeoServer و Openlayers