اعلانات انجمن

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ضرورت فراگیری پایتون
نویسنده پیام
GISUser آفلاین
کاربر عادی
*

اعتبار: 1
ارسال: #1
ضرورت فراگیری پایتون

سلام
فراگیری پایتون چقدر ضرورت داره در آرک جی ای اس
از کجا باید شروع کنم ؟
۲۰-۱۱-۱۳۹۲ ۰۹:۰۳ صبح
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 اعتبار داده شده توسط : mousavi(+1)
mousavi آفلاین
مدیر انجمن

اعتبار: 147
ارسال: #2
RE: ضرورت فراگیری پایتون

به عنوان یک کاربر GIS که همیشه درگیر تحلیل و یا GIS ready هستید یادگیری پایتون لازم است .
به طور کلی پایتون زبان برنامه نویسی و اسکریپت نویسی است که یادگیری آن بسیار ساده میباشد. در عین اینکه بسیار قدرتمند است به طوری که google و nasa هم از این زبان استفاده زیادی میکنند . ESRI علاقه زیادی به پایتون دارد . به طور کلی پایتون در ArcGIS جهت خودکارسازی (Automating) یک یا چند مرحله پردازش  استفاده میشود . برای مثال فرض کنید 200 لایه دارید که میخواهید تمامی لایه ها را Buffer بزنید . مسلما زمان زیادی را باید صرف بافر زدن کنید . اما با 4-5 خط کد پایتون این پردازش به طور اتوماتیک انجام میشود . علاوه بر این با اسکریپت نویسی پیشرفته تر میتوانید برای خود و دیگران اسکریپتی تهیه کنید که در ArcToolbox استفاده شود .همانند اسکریپت های مختلفی که esri با پایتون برای پردازش های مختلف تولید کرده . مثلا Multiple Ring Buffer . شما میتوانید از این اسکریپت ها در webgis و دیگر برنامه هایی که با انجین ArcGIS تولید شده استفاده نمایید . پردازش ها میتوانند Stand alone باشند یعنی بدون اینکه ArcMap باز باشد و در خارج از محیط ArcMap اجرا شوند. اما نیاز به نصب ArcGIS دارید . با استفاده از پایتون میتوانید اسکریپت خود را در زمان های تعیین شده طوریتنظیم کنید که در آن زمان ها اجرا شود بدون اینکه نیاز باشد به طور دستی آن را اجرا کنید .
برای شروع : 
کتاب های a byte of python و learning python انتشارات orelly خیلی خوب هستند . همچنین در سایت gistech.ir کتاب

Programming ArcGIS 10.1 With Python  کتاب خیلی خوبی هست 

نظرات و پیشنهادات شما یاری رسان ما و دوستانتان خواهد بود

۲۰-۱۱-۱۳۹۲ ۰۷:۵۰ عصر
seapca2 آفلاین
کاربر عادی
*

اعتبار: 19
ارسال: #3

دوست عزيز سلام
شما كه تجربه اسكريپت نويسي پايتون را داريد راهنمايي بفرماييد چه مزيتهايي نسبت به vbs دارد
تشكر-ديهيم

۲۰-۱۱-۱۳۹۲ ۰۸:۳۰ عصر
mousavi آفلاین
مدیر انجمن

ارسال: #4

از نسخه ArcGIS 9.3 به بعد esri تصمیم گرفت پایتون رو جاگزین VBA کند و موفق شد . در VBA کاربر باید برنامه نویسی VB رو خوب بداند که خود یک پروسه سخت برای کاربران عادی است . پایتون بسیار ساده تر است . در VBA شما با ArcObject کار میکنید پس باید کار کردن با ArcObject رو خوب بلد باشید . اما در پایتون نیازی به استفاده از ArcObject نیست . همانطور که از اسمش پیداست اسکریپت نویسی پایتون است یعنی ماژول ها و کلاس ها آماده است. البته میتوان از ArcObject در پایتون نیز استفاده کرد.اما هنوز نمیتوانید مثل VBA از فرم ها، Button ها و ... استفاده کنید . در نسخه 10.1 ، قابلیت add-ins برای پایتون اضافه شد که میتونید خارج از Arctoolbox یک button ساده بسازید .مطمئنا esri در نسخه های آتی قصد این دارد تا پایتون را همانند زبان های دیگر برنامه نویسی ArcGIS توسعه دهد. 

۲۰-۱۱-۱۳۹۲ ۰۹:۲۸ عصر
mahmoodgh آفلاین
کاربر عادی
*

اعتبار: 22
ارسال: #5

تنها و فقط تنها مشکل Python به نظر من همین ساپورت نکردن اشیایی مسکل form , Buttom و ... هست. هنوز برای نوشتن بعضی ابزار مورد نیازم مجبورم روی ArcGis 10.2 هم VBA رو نصب کنم ، چون جدیدا خودش نصب نمیشه. ولی دلایلی که من به شخصه تشویق شدم که برم Python رو یاد بگیرم (با همه عشق و علاقه ام به خوانواده ی VB Classic تصویر: images/smilies/heart.gif ) :

1-سینتکس (تقریبا یعنی قواعد دستوری) راحت تری داره نسبت به VB .( تا قبل از این من VB رو راحت ترین زبان برنامه نویسی میدونستم.)
2- قدرت خیلی بیشتری نسبت به ویژوال بیسیک داره و گفته شده که هم تراز C++ و جاواست و حتی از اون ها هم انعطاف پذیر تره.
3-یه جورایی سمت و سوی برنامه نویسی در حوضه ی توسعه ی نرم افزار (حداقل در حوضه ی GIS ) داره به سمت Python حرکت میکنه. نمونه اش هم Qgis هست که با پایتون میشه برای ابزار طراحی کرد. (ابزار تولید شده به صورت Open Source توی سایتشون پیدا میشه.)

باید تجربه کنید برنامه نویسی با پایتون رو تا متوجه سادگی و قدرتمندیش بشین. من خیلی خوشحالم که دارم یاد میگیرمش ، هرچند هنوز VBA عصای دست منه ...

[تصویر:  logo.png]
QGis
A Free and Open Source Geographic Information System
۲۱-۱۱-۱۳۹۲ ۱۲:۴۴ عصر
mousavi آفلاین
مدیر انجمن

ارسال: #6

بله Python  زبان خیلی قوی و بسیار انعطاف پذیره . تقریبا برای هر کاری که فکرش رو بکنید پایتون پکیج های مختلف داره . مثلا image processing، webgis، انواع برنامه هایی مثل QGIS حتی در goserver هم کاربرد داره . علاوه بر اینکه خودش به تنهایی میتونه تحلیل های GIS رو با پکیج ها و ماژول هایی که قابل دانلود هست انجام بده .میتونید بازی بسازید . پکیج هایی برای تحلیل های تخصصی در کشاورزی و منابع طبیعی و جغرافیا داره . برای هیدرولوژی هم ماژول های مختلف داره . احتمالا esri در نسخه های آتی قابلیت استفاده از اشیایی مثل combo و checkbox و ... رو فراهم کنه .

۲۱-۱۱-۱۳۹۲ ۰۲:۰۲ عصر
ارسال پاسخ 

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان