مدل سازی خطر آتش سوزی با GIS – بخش دوم

برای انجام این مبحث به صورت عملی در منطقه ارسباران ابتدا دم UTMمربوط به آن منطقه را در محیط نرم افزار فراخوانی می کنیم.

01

تصویر ماهواره ای مربوط به منطقه ارسباران را نیز آورده که منطقه ارسباران را پوشش می دهد.

02

شیب و جهت شیب منطقه را محاسبه می کنیم.

03

04

بعد از نرم افزار ArcGIS خارج شده و نرم افزار ENVI را باز می کنیم فایل مربوط به آن منطقه را به صورت Stack شده در ENVI باز می کنیم با دستور NDVIیک فایل NDVI می گیریم و Save می کنیم به فایل تصویری با فرمت TIFF و در نرم افزار ArcGIS باز می کنیم.

05

یک Save as با فرمت TIFF از NDVI می گیریم. خوب این تصویر DN ها بین 9- و 9 می باشد.

بعد از آوردن NDVI در ArcGIS باید استاندارد سازی بکنیم.از دستورRaster Calculate استفاده می کنیم و سه تا فایل ساخته شده را استاندارد سازی می کنیم

06

07

فرمول هر یک از موارد گفته شده در بالا را در این پنجره به صورت جداگانه نوشته و دستور را اعمال می کنیم.جهت وزش باد در این منطقه را از هواشناسی باید بگیرم تا فرمول جهت شیب استفاده کنیم.جهت وزش باد غالب حدود 000درجه می باشد.

08

09

بعد سه تا را جمع کرده و تقسیم بر 1 می کنیم تا منقطه مورد نظر بدست آید.

10

11

Fire Risk

12

13

حالا مناطقی که خطر آن ها بیشتر از 00 درصد را جدا می کنیم.به صورت بولین آورد.می توانیم مساحت این مناطق را به دست بیاریم ابتدا باید این لایه را به وکتور تبدیل کنیم بعد مساحت آن را به دست آوریم.

الان باید این نقشه را تفسیر کنیم به این صورت که لایه روستا ها و جاده ها را بر روی نقشه می اندازیم .این نقشه هم علت آتش سوزی را به ما نشان می دهد هم کمک می کند تا آن مناطقی که خطر بیشتری نسبت به بقیه نقاط را دارند در آن منطقه حفاظت کامل انجام بشود تا از خطر سریع آتش سوزی جلوگیری شود.

14

نویسنده: سجاد موسی خانی

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *