کاربرد جی.آی.اس (GIS) در کشاورزی – بخش دوم

کاربرد جی.آی.اس (GIS) در بخش دولتی کشاورزی

سازمان های فدرال، ایالتی، و محلی کشاورزی اطلاعات مربوطه را به بسیاری از گروه های مختلف ارائه کرده و به اشتراک می گذارند. در سراسر زنجیره عرضه، از تولید کننده به مصرف کننده، وزارتخانه های کشاورزی و موسسات امر جمع آوری، تلفیق، مدیریت، و انتشار داده را برعهده دارند. با رشد آگاهی های عمومی از شیوه های کشاورزی و قانون های مربوطه، این فعالیت ها ناگزیر پیچیده تر خواهند شد. اگر یک مضمون مشترک در تلاش های جدیدی که برای انجام این فعالیت ها انجام می شود وجود داشته باشد، این مفهوم همان ارتباط است. یک رسانه ارتباطی قدرتمند، GIS را قادر می سازد تا اطلاعات را، نه تنها در داخل سیستم بلکه بین دولت و مصرف کننده به اشتراک بگذارد.

در این راه صنعت کشاورزی از GIS استفاده می کند تا بتواند به چالش های موجود در مدیریت مزارع از جمله پیروی از مقررات، توزیع اجازه ها، پیگیری یارانه ها، و مدیریت آسیب ها به خوبی پاسخ گوید. با بهبود راهی که تولیدکنندگان در جمع آوری، ذخیره، و دسترسی به اطلاعات مربوط به این فعالیت ها طی می کنند،GIS تولید کنندگان را قادر می سازد تا مدیریت بهتر و کامل تری برروی کسب و کار خود داشته باشند.

7

 

 

تحویل آنلاین اطلاعات کشاورزی

در صنایع کشاورزی، کسانی که با تکنولوژی GIS ناآشنا باشند نیاز دارند تا بتوانند نقشه های سفارشی خود را مشاهده و چاپ کنند و قادر به دانلود این نقشه ها به محیط دسکتاپ و برنامه های کاربردی موبایل باشند. برای نمونه، با استفاده از نرم افزارهای GIS شرکت ESRI ، شرکت AgTerra ، که یک تولید کننده برنامه های کاربردی مدیریت کشاورزی واقع در شریدان، در ایالت وایومینگ، است این امر را ممکن ساخته است.

AgTerra از برنامه ی سرویس دهنده اینترنتی نقشه های خود به همراه نرم افزار AgTrac استفاده می کند تا ساخت نقشه آنلاین و قابل دانلود در نرم افزار ArcGIS ، ArcExplorer ، یا ArcPad را برای کاربران خود آسان تر سازد. بدین منظور و برای افزایش دسترسی کاربران به اطلاعات، AgTerra از ArcIMS استفاده می کند که مهمترین دلیل به کارگیری این نرم افزار، چارچوب بسیار مقیاس پذیر ArcIMS برای انتشار GISبرروی وب است. ArcIMS به کاربران توانایی ارائه نقشه ها و داده های دیگر را به انواع کلاینت ها اعم از دستگاه های بی سیم مانند تلفن همراه و دستیاران دیجیتال شخصی (PDA ها)، و یا کلاینت های سبک وزن دارای مرورگر اینترنتی و به ویژه کلاینت های دسکتاپ را اعطا می کند. به عنوان یک نتیجه از این پروژه، AgTerra با بهبود توانایی AgTrac آن را قادر به مدیریت و تسهیل کسب و کار کرده است.

6 بر اساس ArcIMS، نرم افزار AgTrac شرکت AgTerra می تواند بین داده جدولی با داده های مکانی پیوند برقرار کرده و از این راه به فعالیت های زمینی مانند بررسی محصول، نمونه برداری خاک و استفاده از تصاویر از راه دور در بررسی زمین کمک شایانی کند.

5 نظر

  1. رضا امیری

    سلام
    من واقعا نمیدونستم جی ای اس اینقدر کاربردیه و با مطالعه پست های شما به اهمیت آن پی بردم و خیلیهم از این بابت از شما متشکرم
    من رشته ام مهندسی منابع محیط زیسته و گرایش ارشد میخونم در مورد برنامه و نرم افزار نیاز به کمک دارم
    معمولا در اکثر جاهایی که من دیدم جی ای اس رو مترادف با Arc GIS میدونن که یک نسخه کاملا تجاریه و در لیست تحریم و ….و قیمت خیلی بالایی هم داره
    اگر من بخوام راه اندازی جی ای اس در سطح دسکتاپ و سرور و موبایل با آرک پد رو در شهر خودم پیشنهاد بدم آیا نرم افزارهای کرک شده جواب میده و یا اینکه باید دنبال نسخه اصلی باشم!
    نسخه های متن باز به گفته یکی از دوستانم که ارشد جی ای اس خواجه نصیر میخونه نمیتونه در سه سطح دسکتاپ سرور و موبایل با همدیگه کاملا مچ بشه نظر شما ؟

    و اینکه کدامیک از این سه سطح بهتره و د رآینده بیشتر بدردم میحوره
    با تشکر

    پاسخ
    1. ادمین

      علیک سلام و ممنون از نظرتون
      بله. متاسفانه خیلی ها از Gis فقط ArcGIS رو بلدن و بس. با این حال این باعث نمیشه قابلیت های این نرم افزار رو نادیده بگیریم. فعلا قوی ترین نرم افزار موجود همین آرک جی آی اس هست.
      این رو چون بعضی های دیگه هم توی نظرات گفته بودند میگم. به نظر شخصی من اصلا به کرک شده بودن این نرم افزار و تحریم و … فکر نکنید. تا موقعی که تحریم هست خب ما از نسخه کرک شده استفاده میکنیم. اگر احیانا تحریم و غیره هم برداشته بشه، سازمان های ایرانی به حد کافی پول واسه این چیزها میدن. ضمن اینکه، ArcGIS بهترین ابزار عملی برای یادگیری GIS هست و برای همین هم خیلی ها فقط ArcGIS رو میشناسن.
      کرک همه محصولات ArcGIS وجود داره، چه دسکتاپ، چه سرور …
      در مورد مچ شدن حوزه های مختلف GIS هم باید بگم که این مسئله توی ArcGIS راحت ترهف نه این که نشه توی بقیه نرم افزارها اون رو انجام داد. توی بقیه نرم افزارها هم میشه اما کار بیشتری میبره.
      الآن توی همین ایران خودمون هم خیلی ها ترجیح می دن توی حوزه هایی مثل WebGIS از نرم افزارهای متن باز مثل MapServer یا GeoServer استفاده کنند تا این که برن سراغ ArcGIS Server
      یک فرد فعال توی جی ای اس ناگزیر از این هست که فضای دسکتاپ رو خوب بشناسه. فضای دسکتاپ یعنی آشنا شدن با آنالیزهای GIS. پس بهتره از ArcGIS و برنامه نویسی اون یعنی ArcObjects و ArcEngine شروع کنید.
      موفق باشید

      پاسخ
  2. لیلا

    سلام
    این ۲ سوال من به منظور سرمایه گذاری روی GIS است
    ۱- نقشه برداری دانشگاه اصفهان میخونم سال آینده ارشد شرکت میکنم . به نظر شما خواجه نصیر بهتره یا تهران
    ۲ با در نطر گرفتن بازار کار ی وآینده شغلی گذاشتن وقت روی کدام یک از ۵بخش GIS بهتره به نظر شما
    سخت افزار – نرم افزار – دیتابیس …

    پاسخ
    1. ادمین

      سلام
      به به بچه های دانشگاه اصفهان. اساتید چطورن؟
      ۱- خود شما بهترین. واقعا میگم اونقدرها تفاوتی نمی کنه. اصل کار خود فرده. دانشگاه خواجه نصیر خب فنی تر و دقیق تر کار می کنن اما دانشگاه تهران معروف تره و اسم و رسم بیشتری داره (احیانا نمی خواید برید خارج!!!).
      ۲- کدوم ۵ بخش؟ سخت افزار که کار شما نیست (بچه های برق و سخت افزار کامپیوتر معمولا اون رو انجام میدن). میمونه نرم افزار که شامل دیتابیس و غیره میشه. و اون کار یک متخصص GIS هست. یک بخش آماده سازی دیتا هم هست که کار اپراتوری هست و نه مهندس.
      فکر کنم یه پست به اسم روش یادگیری GIS توی سایت هست. اون رو بخونید یه چیزایی دست گیرتون میشه.
      موفق باشید

      پاسخ
  3. nahid

    با سلام
    مطالب درج شده برای معرفی خوب می باشند. در صورت امکان می توانید برای ایجاد بانک اطلاعاتی و زبان و یا برنامه خاصی را در زمینه جمع ۀوری و فناوری داده های کشاورزی معرفی نمایید
    با تشکر از زحمات و لطف تمامی دست اندرکاران

    پاسخ

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *