آموزش ابزارهای Conversion Tools در ArcGIS – بخش ششم

7 – Class To Feature Class Feature

به کمک این ابزار میتوان لایه هایی با فرمت Geodatabase , Shapefile و Coverageرا به لایه هایی با فرمت Geodatabase و Shapefile تبدیل کرد.در واقع از این ابزار جهت تغییر فرمت های داخلی GIS استفاده میشود.هر کدام از فرمت های مورد استفاده در GIS نسبت به یکدیگر داری یکسری مزایایی هستند،که گاهی اوقات نیاز است لایه به آن فرمت تبدیل شود.

مثلا یکی از مزایای استفاده از shapefile ساخت آسان و سریع این لایه در محیط Arc Catalog ، و دسترسی ساده به آن است .اما حجم بالای ذخیره سازی داده ها با این فرمت نسبت به فرمت Geodatabase یکی از مشکلات استفاده از آن است.برای همین هنگام تبادل داده ها بیشتر از فرمت Geodatabase استفاده میشود.از دیگر مزایای Geodatabase ، قابلیت ایجاد مستقل Topology و Geometric Network است.همچنین همخوانی با فرمت نرم افزار Access برای استفاده از اطلاعات آن ، از دیگر مزایای Geodatabase است.پس به کمک این ابزار میتوان این لایه را به یکدیگر تبدیل کرد.

در این تمرین میخواهیم پلی گون shapefile را به فرمت Geodatabase تبدیل کنیم . برای این کار لازم است ابتدا Arc Catalog را باز کنید و در مسیر پوشه خود قرار گرفته و راست کلیک کنید.و طبق شکل زیر ابتدا یک Geodatabase Personal و سپس در داخل آن یک Feature Dataset بسازید و نام آنرا تعیین کنید.

14

Arc Catalog را ببندید و Arc Map را باز کنید .از مسیر :

To Geodatabase / Arc Toolbox / Conversion tools جعبه ابزار Class To Feature Class Feature را باز کنید.در پنجره Input Feature لایه خود را باز کنید.در پنجره Output Location به مسیر پوشه خروجی رفته و آنرا Add کنید.( لایه های خروجی در اینجا ذخیره میشوند .)در پنجره بعدی نام آنرا تعیین کنید

در قسمت Expression میتوانیم با Query گرفتن از جدول اطلاعاتی عوارض مورد نظرمان را انتخاب کنیم. دکمه روی این پنجره را بزنید.

15

16

پنجره Query Builder باز میشود. در صورتی که میخواهید تمامی عوارض در لایه خروجی وجود داشته باشد نیازی به گرفتن Query نیست. ) در پنجره Map Field میتوانید فیلد هایی را که نمی خواهید در لایه خروجی وجود داشته باشند را حذف کنید و یا ترتیب قرار گیری آنها را تغییر دهید .

ترتیبی که سایت تخصصی جی.آی.اس برای مطالعه سری جعبه ابزار Conversion پیشنهاد می کند:

2 نظر

  1. احمد

    با سلام
    آموزشهای زیادی دارید که در چندین بخش ارائه شده اند و ارزشمند هستند.
    پیشنهاد میکنم تا پس از ارسال آخرین بخش هر آموزش ، مجموعه تمام بخشهای آن آموزش را در یک فایل pdf به صورت منسجم ارائه دهید تا از سر در گمی مراجعه کننده ها جلوگیری شود.
    با تشکر

    پاسخ
  2. سعید

    سلام وقت بخیر
    بنده به نوبه خودم از لطف شما کمال سپاسگذاری رو دارم .
    لطفا اگه مقدوره روش کار کردن مرحله و گام به گام کار بر روی نقشه های توپوگرافی با فرمت dwg رو که دارای لایه های مختلف خطوط منحنی میزان , ابراهه و… هستند رو از مرحله فراخوانی (add data) رو برای ساخت dem و tin ونقشه شیب و جهت … و تعریف کلاسهای شیب و جهت اموزش بدین واقعا ممنون میشم از لطف شما .
    منتظر جواب هستم

    پاسخ

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *