همانطور که میدانید یک لایه رستری با توجه به قدرت تفکیک (Resulation) آن از تعدادی پیکسل های یک اندازه تشکیل شده است.که هر یک از آنها دارای ارزش عددی مختص به خود هستند.به عمل همجنس کردن،طبقه بندی کردن یا دسته بندی کردن داده ها در یک لایه رستری را Reclassify گویند.با استفاده از این جعبه ابزار، بعد از تقسیم بندی ارزش پیکسل ها،در طبقات مورد نظر،لایه رستری تولید خواهد شد که از تلفیق رستر های موجود در یک طبقه ،طبقاتی از یک جنس و یک نوع ساخته میشود.
لایه رستری خود را در محیط Arc Map باز کنید.سپس جعبه ابزار Reclassify را از مسیر :Raster Reclass / Arc Toolbox/3D Analyst toolsباز کنید.در پنجره Input Raster لایه رستری را وارد کنید.در پنجره بعدی فیلد Value که نشان دهنده ارزش عددی هر پیکسل است را انتخاب کنید.در پنجره Reclassification طبقه بندی ارزش پیکسل ها بصورت پیش فرض انجام شده است که با توجه به تن رنگشان ( 0 تا 255 ) به 256 طبقه تقسیم بندی شده اند.اما این طبقه بندی قابل تغییر است.بر روی دکمه Classify سمت راست این پنجره کلیک کنید.پنجره Reclassification باز میشود.در قسمت Method 7 متد برای طبقه بندی ارزش پیکسل ها وجود دارد.
-
Manual : در این روش به صورت دستی میتوان تعداد و فواصل طبقات را تنظیم کرد.با انتخاب این گزینه در پنجره Values Break می توانید اعداد را به دلخواه خود وارد کنید.
-
Equal Interval : در این روش با توجه به عددی که در پنجره Classes انتخاب میشود،مقادیر داده ها با فواصل مساوی مرتب میشوند.
-
Defined Interval : در این روش با وارد کردن عدد مربوط به فاصله طبقات از یکدیگر،نرم افزار به صورت اتوماتیک تعداد طبقات را محاسبه میکند.این روش عکس روش بالاست.
-
Quantile : این روش که به روش هم فراوانی معروف است،طبقات را به گونه ای تقسیم بندی میکند که هر طبقه دارای فراوانی مساوی باشد.با تعیین تعداد طبقات ،داده ها طوری تقسیم بندی میشوند که در هر طبقه فراوانی یکسان توزیع شده باشد برای همین در پنجره پایینی ممکن است فواصل ستون ها با همدیگر مساوی نباشند.
-
(Jenks)Breaks Natural : در این روش که به روش شکست طبیعی معروف است پس از تعیین تعداد طبقات،نرم افزار با یک الگوریتم محاسباتی،سعی در به حداقل رساندن اختلاف بین داده ها در هر طبقه و به حداکثر رساندن اختلاف بین طبقات میکند.بنابراین ممکن است بین ستون ها،فواصل نسبتا زیادی به وجود آید.
-
Interval Geometrical :
-
Standard Deviation : در این روش محاسبات بر اساس انحراف معیار داده ها صورت میگیرد.با تعیین اندازه فواصل در پنجره Interval size (1 – 1/2 -1/3 – 1/4 ) محاسبه انحراف معیار داده ها توسط نرم افزار انجام میشود و تعداد طبقات آن مشخص میشود.
در این تمرین میخواهیم براساس متد Equal Interval ، داده ها را در 10 کلاس مساوی طبقه بندی کنیم.این متد را انتخاب کرده و در پنجره Classes عدد 10 را وارد کنید و OK کنید.در پنجره Reclassification دو گزینه Old values و New values وجود دارد که اولی ارزش پیکسل های قرار گرفته در هر طبقه و دومی عدد اختصاص داده شده به مجموع پیکسل های تشکیل دهنده این طبقه را نشان میدهد.البته این عدد میتواند نشان دهنده درجه اهمیت و اولویت طبقات نیز باشد به طوری که هر چه این بزرگتر باشد مقایر پیکسل های موجود در این ستون از اهمیت بیشتری برخودارند بنابراین میتوان آنها را تغییر داد.( این تغییرات در تهیه نقشه های وزن دار اعمال میشود.)در این تمرین نیازی به این کار وجود ندارد.
در پنجره Raster Output نام ومحل ذخیره فایل خروجی را تعیین کنید و…………………………